Sos do hamburgerów
Pysznego hamburgera możesz zjeść nie wychodząc z domu. Tajemnicą dobrego burgera są składniki, warto więc zainwestować w dobre mięso wołowe lub jego roślinny odpowiednik i ciekawe smakowo dodatki –...
Czytaj więcej
Pysznego hamburgera możesz zjeść nie wychodząc z domu. Tajemnicą dobrego burgera są składniki, warto więc zainwestować w dobre mięso wołowe lub jego roślinny odpowiednik i ciekawe smakowo dodatki – grillowaną pomarańczę, wędzone śliwki, grillowanego buraka w połączeniu z pokruszoną fetą – niecodzienne dodatki nadadzą tej bułce z kotletem nowego smaku.
Sos do hamburgerów
Oprócz dodatków, dobrej bułki i mięsa ważny jest dobry domowy sos do hamburgerów. Zastępowanie go majonezem to najczęstszy błąd, który potrafi zniweczyć całe dzieło. Przepis na sos do burgerów nie jest skomplikowany, warto więc wykonać go samemu i cieszyć się doskonałym smakiem własnoręcznie przygotowanego dania. Żeby przygotować szybki sos do hamburgerów potrzebujesz 4 łyżki dobrego majonezu i po 2 łyżki keczupu i musztardy, szczypta curry, ziół prowansalskich, słodkiej papryki sproszkowanej, sól i cukier do smaku. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wstaw na godzinę do lodówki, by smaki się „przegryzły”. Domowy sos do burgerów możesz przygotować także z wegańskiego majonezu, a zamiast mięsa użyć grillowany wędzony ser, skarmelizowaną gruszkę lub inne składniki wegetariańskie lub wegańskie – domowy sos do hamburgerów możesz doprawić posiekanymi piklami lub pieczarkami z octu.