Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sos do hamburgerów

Sos do hamburgerów

Pysznego hamburgera możesz zjeść nie wychodząc z domu. Tajemnicą dobrego burgera są składniki, warto więc zainwestować w dobre mięso wołowe lub jego roślinny odpowiednik i ciekawe smakowo dodatki –...

Czytaj więcej
Sos do hamburgerów
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Pysznego hamburgera możesz zjeść nie wychodząc z domu. Tajemnicą dobrego burgera są składniki, warto więc zainwestować w dobre mięso wołowe lub jego roślinny odpowiednik i ciekawe smakowo dodatki – grillowaną pomarańczę, wędzone śliwki, grillowanego buraka w połączeniu z pokruszoną fetą – niecodzienne dodatki nadadzą tej bułce z kotletem nowego smaku.

Sos do hamburgerów

Oprócz dodatków, dobrej bułki i mięsa ważny jest dobry domowy sos do hamburgerów. Zastępowanie go majonezem to najczęstszy błąd, który potrafi zniweczyć całe dzieło. Przepis na sos do burgerów nie jest skomplikowany, warto więc wykonać go samemu i cieszyć się doskonałym smakiem własnoręcznie przygotowanego dania. Żeby przygotować szybki sos do hamburgerów potrzebujesz 4 łyżki dobrego majonezu i po 2 łyżki keczupu i musztardy, szczypta curry, ziół prowansalskich, słodkiej papryki sproszkowanej, sól i cukier do smaku. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wstaw na godzinę do lodówki, by smaki się „przegryzły”. Domowy sos do burgerów możesz przygotować także z wegańskiego majonezu, a zamiast mięsa użyć grillowany wędzony ser, skarmelizowaną gruszkę lub inne składniki wegetariańskie lub wegańskie – domowy sos do hamburgerów możesz doprawić posiekanymi piklami lub pieczarkami z octu.