DOMOWY HAMBURGER DANUŚKI
1 porcje
30 min
Średnie
Składniki
DOMOWY HAMBURGER DANUŚKI
DOMOWY HAMBURGER DANUŚKI
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawę Stek gruboziarnistą ,sól morską i pieprz,sos worchester ,mieszamy.Ręce zanurzamy w mące i formujemy 2 kotlety.Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 min.z każdej strony.Wyjmujemy i trzymamy w cieple.Na tłuszcz kładziemy kromkę chleba przekrojoną na pół i smażymy z obu stron na złoty kolor.Szpinak płuczemy,obsuszamy i skrapiamy cytryną,oliwą z oliwek.Solimy i pieprzymy,mieszamy.Cebule kroimy w cienkie talarki.Twaróg ucieramy i mieszamy z jogurtem naturalnym,solimy solą ziołową i pieprzymy.Grzanki smarujemy twarogiem,układamy na nim szpinak,kładziemy kotleta i cebulę,polewamy sosem meksykańskim.Drugą kanapkę przyrządzamy jak pierwszą.Układamy jedną na drugą i gotowe.Przystrajamy według swego uznania
Komentarze