Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy,smaczny domowy fastwood.Użyłam do niego mięsa mielonego wieprzowego,szpinaku i sera twarogowego

Składniki

10 dkg Mielone mięso wieprzowe
1 szt. Chleb
1 łyżeczka Przyprawa do steka
1 szczypta Sól morska
1 szczypta Sól ziolowa
1 szczypta Pieprz czarny mlotkowany
1 łyżka Sos worchestere
1 szt. Cytryna
1 łyżka Oliwa
2 łyżka Twaróg chudy
1 łyżka Jogurt naturalny
2 garść Świeży szpinak
1 szt. C,erwona cebula
2 łyżka Sos meksykański
1 łyżka Oliwa z oliwek

Opis wykonania

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawę Stek gruboziarnistą ,sól morską i pieprz,sos worchester ,mieszamy.Ręce zanurzamy w mące i formujemy 2 kotlety.Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 min.z każdej strony.Wyjmujemy i trzymamy w cieple.Na tłuszcz kładziemy kromkę chleba przekrojoną na pół i smażymy z obu stron na złoty kolor.Szpinak płuczemy,obsuszamy i skrapiamy cytryną,oliwą z oliwek.Solimy i pieprzymy,mieszamy.Cebule kroimy w cienkie talarki.Twaróg ucieramy i mieszamy z jogurtem naturalnym,solimy solą ziołową i pieprzymy.Grzanki smarujemy twarogiem,układamy na nim szpinak,kładziemy kotleta i cebulę,polewamy sosem meksykańskim.Drugą kanapkę przyrządzamy jak pierwszą.Układamy jedną na drugą i gotowe.Przystrajamy według swego uznania

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych