Sos do hamburgerów
4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Sos do hamburgerów. Smaczny i prosty
Sos do hamburgerów. Smaczny i prosty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis na sos do burgera jest banalnie prosty – wystarczy wymieszać wszystkie składniki i wstawić sos na godzinę do lodówki, by smaki dobrze się przegryzły.
Domowy sos do burgerów można zrobić w wersji pikantnej, jak i łagodnej – wystarczy zamienić ostre składniki na łagodne i dodać ciut więcej cukru.
Amerykański sos do hamburgerów ma w składzie ogórki konserwowe. Pikle z octem uzupełniają słodko-ostry smak. Wystarczy ogórki pokroić na bardzo małą kostkę, a jeszcze wygodniej będzie użyć do tego małego pojemnika do blendera i je poszatkować.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładki sos? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
Porada: aby ułatwić sobie dokładne połączenie wszystkich składników, sosu do hamburgera możesz użyć trzepaczki do jajek, która nada mu dodatkowej lekkości i puszystości. Jeszcze szybszym sposobem jest skorzystanie z blendera ręcznego Bosch, który bardzo szybko połączy wszystkie składniki w idealny, kremowy sos.
Domowy sos do hamburgerów można wzbogacić szczyptą wędzonej papryki, która daje lekko ostry posmak.
>> Sprawdź też: jak zrobić sos BBQ?
Jaki sos do domowego burgera mięsnego będzie najlepszy? Wyrazisty, nieco pikantny, by wzbogacić smak wołowin. Do kanapek rybnych warto dać sos bez dodatku keczupu, który zastępujemy świeżo krojonym koperkiem.
Jak zrobić sos hamburgerowy dla dzieci? Wystarczy zrezygnować z ostrych składników, a majonez zastąpić jogurtem greckim.
Podanie
Podajemy razem z ulubionym burgerem, zarówno w wersji mięsnej, jak i burgerem wegetariańskim z fasoli. Ilość sosu zależy od indywidualnych upodobań.
Komentarze