


Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz. Pyszny sos do hamburgerów gotowy! Przed podaniem możesz wstawić sos do lodówki na około godzinę, aby wszystkie składniki się ze sobą „przegryzły”.
Przepis na sos do burgera jest banalnie prosty – wystarczy wymieszać wszystkie składniki i wstawić sos na godzinę do lodówki, by smaki dobrze się przegryzły.
Domowy sos do burgerów można zrobić w wersji pikantnej, jak i łagodnej – wystarczy zamienić ostre składniki na łagodne i dodać ciut więcej cukru.
Amerykański sos do hamburgerów ma w składzie ogórki konserwowe. Pikle z octem uzupełniają słodko-ostry smak. Wystarczy ogórki pokroić na bardzo małą kostkę, a jeszcze wygodniej będzie użyć do tego małego pojemnika do blendera i je poszatkować.
Porada: aby ułatwić sobie dokładne połączenie wszystkich składników, sosu do hamburgera możesz użyć trzepaczki do jajek, która nada mu dodatkowej lekkości i puszystości. Jeszcze szybszym sposobem jest skorzystanie z blendera ręcznego Bosch, który bardzo szybko połączy wszystkie składniki w idealny, kremowy sos.
Domowy sos do hamburgerów można wzbogacić szczyptą wędzonej papryki, która daje lekko ostry posmak.
>> Sprawdź też: jak zrobić sos BBQ?
Jaki sos do domowego burgera mięsnego będzie najlepszy? Wyrazisty, nieco pikantny, by wzbogacić smak wołowin. Do kanapek rybnych warto dać sos bez dodatku keczupu, który zastępujemy świeżo krojonym koperkiem.
Jak zrobić sos hamburgerowy dla dzieci? Wystarczy zrezygnować z ostrych składników, a majonez zastąpić jogurtem greckim.
Podanie
Podajemy razem z ulubionym burgerem, zarówno w wersji mięsnej, jak i burgerem wegetariańskim z fasoli. Ilość sosu zależy od indywidualnych upodobań.