Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
„Bita śmietana” z mleczka kokosowego to świetna alternatywa dla bitej śmietany ze śmietanki krowiej. Idealna dla osób szukających roślinnych zamienników dla tradycyjnych produktów. Wegańska bita śmietana jest szybka w przygotowaniu i świetna w smaku. Dzięki niej również osoby na diecie będą mogły jeść desery z bitą śmietaną.

Składniki

1 puszka mleka kokosowego
2 łyżki cukru, może być też miód, ksylitol
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)

Opis wykonania

Mleczko kokosowe schłodź w lodówce 24 godziny lub dłużej.

Po otwarciu puszki oddziel krem od wody kokosowej. 

Krem przełóż do misy robota kuchennego, dodaj cukier i ekstrakt waniliowy.

Miksuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.

Bosh Logo
Bosh

Przełóż do miseczki i podawaj z owocami, lodami czy naleśnikami. Możesz podać również deser z bitą śmietaną w pucharkach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
idealny dodatek na domowe gofry!