Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Botwinka z sezamem i serem feta na cieście drożdżowym

Botwinka z sezamem i serem feta na cieście drożdżowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniały aromat, soczyste warzywa i piękne kolory.

Składniki

380 g Mąka uniwersalna
230 g Woda
8 g sól
6 g drożdże suche
12 g olej rzepakowy
botwinka
sezam
ser feta
sól gruboziarnista
olej słonecznikowy

Opis wykonania

Odmierz w garnku wodę, dodaj sól, drożdże i podgrzej do około 40st. C. Dodaj do odmierzonej mąki i mieszaj aby składniki się wstępnie połączyły. Dodaj olej i wyrób, aż ciasto będzie gładkie. Pozostaw na około 30 min. Przebij i odstaw na kolejne 30 minut. Wyłóż ciasto na stolnicę i rozwałkuj w prostokąt. Wysmaruj blaszkę olejem i przełóż do niej ciasto, nakłuj je widelcem w kilku miejscach. Pozostaw na około 30 min. W tym czasie pokrój buraczki i łodyżki i przemieszaj z olejem. Liście także przesmaruj olejem. Nagrzej piekarnik do 200 st.C następnie nakładaj zwinięte w rulony liście, korzenie i łodyżki buraków, obsyp sezamem i solą gruboziarnistą. Piecz około 30 minut. Podawaj gorące z pokruszonym serem feta.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych