Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Brownie z kokosową nutą

Opis wykonania

Słodycze w wersji fit wcale nie muszą być nudne, i gorsze od zwykłych dużo kalorycznych słodkości.

Kaszę jaglaną przepłukujemy najpierw zimną, potem ciepłą wodą. Gotujemy do miękkości (według przepisu na opakowaniu). Kaszę wyciągamy z woreczków i zalewamy mlekiem kokosowym. Banana kroimy w plasterki. Dodajemy do kaszy. Dokładamy kakao, oliwę, jajka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i miód. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy gałkę, cynamon i wiórki kokosowe. Mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30-40 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Można posypać cukrem pudrem.