Brownie z kokosową nutą
8 porcje
75 min
Łatwe
Słodycze w wersji fit wcale nie muszą być nudne, i gorsze od zwykłych dużo kalorycznych słodkości.
Składniki
2 szt. kasza jaglana w woreczkach
1 szklanka mleko kokosowe
1 szt. banan
4 łyżka kakao
3 łyżka miód
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. jajka
4 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka gałka muszkatołowa
1 szczypta sól
Brownie z kokosową nutą
Brownie z kokosową nutą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną przepłukujemy najpierw zimną, potem ciepłą wodą. Gotujemy do miękkości (według przepisu na opakowaniu). Kaszę wyciągamy z woreczków i zalewamy mlekiem kokosowym. Banana kroimy w plasterki. Dodajemy do kaszy. Dokładamy kakao, oliwę, jajka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i miód. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy gałkę, cynamon i wiórki kokosowe. Mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30-40 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Można posypać cukrem pudrem.
Komentarze