Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

75 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Słodycze w wersji fit wcale nie muszą być nudne, i gorsze od zwykłych dużo kalorycznych słodkości.

Składniki

2 szt. kasza jaglana w woreczkach
1 szklanka mleko kokosowe
1 szt. banan
4 łyżka kakao
3 łyżka miód
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. jajka
4 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka gałka muszkatołowa
1 szczypta sól

Opis wykonania

Kaszę jaglaną przepłukujemy najpierw zimną, potem ciepłą wodą. Gotujemy do miękkości (według przepisu na opakowaniu). Kaszę wyciągamy z woreczków i zalewamy mlekiem kokosowym. Banana kroimy w plasterki. Dodajemy do kaszy. Dokładamy kakao, oliwę, jajka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i miód. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy gałkę, cynamon i wiórki kokosowe. Mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30-40 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Można posypać cukrem pudrem.
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych