Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

BułoweLoveKrowe

Opis wykonania

Dobra buła, wyborna wołowina i świeże dodatki - każdy jest zadowolony.

Sposób na bułę: Suche składniki przesiać i wymieszać razem (poza cukrem). Wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać letnim mlekiem i poczekać chwilę aż ruszą do akcji. Dodać pozostałe składniki i wyrobić. Jeśli klei się do ręki, to podsypać mąką. Ciasto ma być elastyczne. Odstawić do wyrośnięcia, na jakieś 30 minut, pamiętając by przykryć ściereczką aby zbytnio nie wyschło. Podzielić ciasto na 6 części i z każdej uformować kulkę, którą następnie należy porządnie rozpłaszczyć. Bułki będą i tak duże i jeszcze sporo wyrosną. Posmarować mleko i posypać sezamem lub jak ja w czarnuszką. Piec przez ok 15 minut w 200-220 stopniach. Oczywiście można kupić bułę Sposób na wsad do bułki: Czas smażenia kotletów, zależy od tego jakie lubimy. Określiłabym go na 3-7 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia kładziemy na nim sery. Kombinacja smaków jest na prawdę dowolna. Poczynając od spodniej buły proponuje: chutney z czerwonej cebuli, rukolę, grillowaną gruszkę, grillowanego dosłownie przez chwilę pomidora i cebulę białą, kotleta wołowego, plaster Lazura Błękitnego, plaster Goudy, odrobinę pasty Sambal Oelec, plasterek upieczonej szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej i ulubioną musztardkę.