Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne
8 porcje
50 min
Średnie
Polecam.
Składniki
mięso mielone z indyka 1kg.
cukinia 5szt
pomidory suszone w zalewie 200g
śmietana 30% -1/2l
sól, pieprz do smaku
świeże zioła,m.in.bazylia,tymianek
migdały płatki 200g
oliwa z oliwek 300ml
czosnek 5 ząbków
makaron penne 400g
parmezan 150g.
pomidory koktajlowe 1 opakowanie ok.400g
pistacje 200g
białe wino 200ml
Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne
Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umytą cukinię tniemy wzdłuż na cienkie plastry.Mięso mielone z indyka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy łuskane pistacje.Formujemy z mięsa wałeczki i zwijamy w plastry cukini.Pieczemy w piekarniku ok.10-15 minut w temperaturze 180`C.Płatki migdałowe miksujemy z bazylią,suszonymi pomidorami,czosnkiem,parmezanem i oliwą z oliwek.Powstały sos dodajemy do makaronu ugotowanego al dente.Pomidory koktajlowe tniemy na połówki,smażymy na oliwie z oliwek,podlewamy białym winem i posypujemy nimi nasze danie.SMACZNEGO.
Komentarze