Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne

Opis wykonania

Polecam.

Umytą cukinię tniemy wzdłuż na cienkie plastry.Mięso mielone z indyka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy łuskane pistacje.Formujemy z mięsa wałeczki i zwijamy w plastry cukini.Pieczemy w piekarniku ok.10-15 minut w temperaturze 180`C.Płatki migdałowe miksujemy z bazylią,suszonymi pomidorami,czosnkiem,parmezanem i oliwą z oliwek.Powstały sos dodajemy do makaronu ugotowanego al dente.Pomidory koktajlowe tniemy na połówki,smażymy na oliwie z oliwek,podlewamy białym winem i posypujemy nimi nasze danie.SMACZNEGO.