Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne

Canelloni z cukinii z pistacjami,mięsem mielonym,z sosem pesto i makaronem penne
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Polecam.

Składniki

mięso mielone z indyka 1kg.
cukinia 5szt
pomidory suszone w zalewie 200g
śmietana 30% -1/2l
sól, pieprz do smaku
świeże zioła,m.in.bazylia,tymianek
migdały płatki 200g
oliwa z oliwek 300ml
czosnek 5 ząbków
makaron penne 400g
parmezan 150g.
pomidory koktajlowe 1 opakowanie ok.400g
pistacje 200g
białe wino 200ml

Opis wykonania

Umytą cukinię tniemy wzdłuż na cienkie plastry.Mięso mielone z indyka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy łuskane pistacje.Formujemy z mięsa wałeczki i zwijamy w plastry cukini.Pieczemy w piekarniku ok.10-15 minut w temperaturze 180`C.Płatki migdałowe miksujemy z bazylią,suszonymi pomidorami,czosnkiem,parmezanem i oliwą z oliwek.Powstały sos dodajemy do makaronu ugotowanego al dente.Pomidory koktajlowe tniemy na połówki,smażymy na oliwie z oliwek,podlewamy białym winem i posypujemy nimi nasze danie.SMACZNEGO.
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych