Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

chłodnik z pieczonych brzoskwiń z jogurtem nadbużańskim

chłodnik z pieczonych brzoskwiń z jogurtem nadbużańskim
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

240 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chłodnik z pieczonych brzoskwiń z jogurtem nadbużańskim

Składniki

2,5 kg brzoswkinie
1 l jogurt nadbużański
1 garść mięta
10 łyżka miód/ cukier trzcinowy/ syrop z agawy
2 łyżka cytryna
1 szt. chałka drożdżowa/ bułka maślana
2 łyżka ocet winny czerwony

Opis wykonania

Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cukier lub miód, Piec przez około 30-40 min w 200 stopniach. Do upieczonych brzoskwiń, wcisnąć dwie łyżki cytryny, dodać dwie łyżki octu winnego, oraz miętę. Wszystko zblendować na mus i schłodzić w lodówce. Serwować w słoiczkach, układając na przemian jogurt z musem brzoskwiniowym. Doskonale komponuje się ze słodką bułką drożdżową.
Tagi

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawa propozycja

Powiązane przepisy