Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Paszteciki z mięsem smakują wyśmienicie jako przystawka z czerwonym barszczem. ;)

Składniki

1 kg Mięso z łopatki
0,75 kg Mąka 405
3 szt. jajko
250 ml mleko
0,5 łyżeczka sól
3 dkg tłuszcz do smarowania blachy
2 łyżeczka kolendra
0,5 łyżeczka bazylia
5 dkg drożdże

Opis wykonania

Zagniatam ciasto drożdżowe (mleko, drożdże, 2 jajka, sól, maka), dodaję ziół (bazylia),odstawiam do wyrośnięcia. Mięso (łopatka lub szynka) gotuję w wodzie z warzywami i przyprawami. Ugotowane wystudzone mięso mielę przez maszynkę, dodaje kolendrę, sól i słodką mieloną paprykę. Ciasto rozwałkowuję i rozsmarowuję przemielone ugotowane mięso. Formuję rulony i tnę na niewielkie romby. Lekko dociskam nożem (kratka) i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w piekarniku 20 minut w 180 st. Najlepiej smakują na ciepło. Pyyyycha!! ;)

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
To prawda, najlepiej smakują na ciepło. Ale jako przekąska na zimno do pracy też super
Lalaxo
Do barszczu pasują idealnie
olesia
Dokładnie takie zrobilam, mniam.
Ewusia1222
Piekłam w całej formie- wspaniały dodatek do barszczyku. Polecam posypać czarnuszką.