Paszteciki mięsne z kolendrą

4 porcje
60 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Paszteciki mięsne z kolendrą
Paszteciki mięsne z kolendrą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagniatam ciasto drożdżowe (mleko, drożdże, 2 jajka, sól, maka), dodaję ziół (bazylia),odstawiam do wyrośnięcia. Mięso (łopatka lub szynka) gotuję w wodzie z warzywami i przyprawami. Ugotowane wystudzone mięso mielę przez maszynkę, dodaje kolendrę, sól i słodką mieloną paprykę. Ciasto rozwałkowuję i rozsmarowuję przemielone ugotowane mięso. Formuję rulony i tnę na niewielkie romby. Lekko dociskam nożem (kratka) i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w piekarniku 20 minut w 180 st. Najlepiej smakują na ciepło. Pyyyycha!! ;)
Komentarze