Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Paszteciki mięsne z kolendrą

Paszteciki mięsne z kolendrą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Paszteciki z mięsem smakują wyśmienicie jako przystawka z czerwonym barszczem. ;)

Składniki

1 kg Mięso z łopatki
0,75 kg Mąka 405
3 szt. jajko
250 ml mleko
0,5 łyżeczka sól
3 dkg tłuszcz do smarowania blachy
2 łyżeczka kolendra
0,5 łyżeczka bazylia
5 dkg drożdże

Opis wykonania

Zagniatam ciasto drożdżowe (mleko, drożdże, 2 jajka, sól, maka), dodaję ziół (bazylia),odstawiam do wyrośnięcia. Mięso (łopatka lub szynka) gotuję w wodzie z warzywami i przyprawami. Ugotowane wystudzone mięso mielę przez maszynkę, dodaje kolendrę, sól i słodką mieloną paprykę. Ciasto rozwałkowuję i rozsmarowuję przemielone ugotowane mięso. Formuję rulony i tnę na niewielkie romby. Lekko dociskam nożem (kratka) i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w piekarniku 20 minut w 180 st. Najlepiej smakują na ciepło. Pyyyycha!! ;)

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
To prawda, najlepiej smakują na ciepło. Ale jako przekąska na zimno do pracy też super