Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Paszteciki mięsne z kolendrą

Opis wykonania

Paszteciki z mięsem smakują wyśmienicie jako przystawka z czerwonym barszczem. ;)

Zagniatam ciasto drożdżowe (mleko, drożdże, 2 jajka, sól, maka), dodaję ziół (bazylia),odstawiam do wyrośnięcia. Mięso (łopatka lub szynka) gotuję w wodzie z warzywami i przyprawami. Ugotowane wystudzone mięso mielę przez maszynkę, dodaje kolendrę, sól i słodką mieloną paprykę. Ciasto rozwałkowuję i rozsmarowuję przemielone ugotowane mięso. Formuję rulony i tnę na niewielkie romby. Lekko dociskam nożem (kratka) i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w piekarniku 20 minut w 180 st. Najlepiej smakują na ciepło. Pyyyycha!! ;)