Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dip miętowy z pietruszką i kaparami

Dip miętowy z pietruszką i kaparami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z liści mięty, pietruszki, ogórków konserwowych i kaparów. Jeśli chcesz zrobić szybkie danie, ten sos doskonale podkreśli jego smak.

Składniki

30 g liści mięty
30 g pietruszki
16 g ogórków konserwowych
4 łyżka kaparów
200 ml oliwy z oliwek
4 łyżka białego octu winnego
szczypta cukru, świeżo mielony pieprz, sól morska

Opis wykonania

Listki ziół oddziel od łodyg i posiekaj na małe kawałki, dodaj kapary i ogórki konserwowe. Zmiksuj blenderem wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę oraz odrobinkę octu wraz z cukrem, solą i odrobiną pieprzu do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy