Dip miętowy z pietruszką i kaparami
4 porcje
Średnie
Dip z liści mięty, pietruszki, ogórków konserwowych i kaparów. Jeśli chcesz zrobić szybkie danie, ten sos doskonale podkreśli jego smak.
Składniki
30 g liści mięty
30 g pietruszki
16 g ogórków konserwowych
4 łyżka kaparów
200 ml oliwy z oliwek
4 łyżka białego octu winnego
szczypta cukru, świeżo mielony pieprz, sól morska
Dip miętowy z pietruszką i kaparami
Dip miętowy z pietruszką i kaparami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Listki ziół oddziel od łodyg i posiekaj na małe kawałki, dodaj kapary i ogórki konserwowe. Zmiksuj blenderem wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę oraz odrobinkę octu wraz z cukrem, solą i odrobiną pieprzu do smaku.
Komentarze