Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Rosół wołowy z żytnim makaronem

FIT OBIAD: Rosół wołowy z żytnim makaronem

Opis wykonania

210 min
Łatwe
dla 6 osób

Kto nie lubi rosołu?

Nie sposób wyobrazić sobie polskiej kuchni bez rosołu. Tym razem spróbuj wersji z wołowiną i żytnim makaronem.



Opis przygotowania:



  1. Mięso umieść w garnku, zalej 5 l wody, ustaw na gazie i poczekaj aż się zagotuje. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny.

  2. Dodaj obrane warzywa i przyprawy. Gotuj jeszcze przez około 1 godzinę na bardzo małym ogniu.

  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. Na talerzu połącz go z rosołem i dopraw kolorowym pieprzem.

TIP TECHNICZNY



  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania wołowego rosołu z żytnim makaronem skorzystaj z niskich poziomów mocy: 1-3.

Jacek Bilczyński
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Jakubiaka

Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?

 Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?