Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

210 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy dietetyczne mogą być smaczne, pożywne i inspirowane tradycyjnymi zupami, na przykład rosołem. Oto rosół w wersji fit.

Składniki

1 kg mięsa wołowego z kością
2 marchewki
Pęczek pietruszki
Pęczek koperku
1 seler
Liść laurowy
Czarny pieprz, sól himalajska
Kolorowy pieprz
400 g makaronu żytniego

Opis wykonania

Nie sposób wyobrazić sobie polskiej kuchni bez rosołu. Tym razem spróbuj wersji z wołowiną i żytnim makaronem.

Opis przygotowania:

  1. Mięso umieść w garnku, zalej 5 l wody, ustaw na gazie i poczekaj aż się zagotuje. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny.
  2. Dodaj obrane warzywa i przyprawy. Gotuj jeszcze przez około 1 godzinę na bardzo małym ogniu.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. Na talerzu połącz go z rosołem i dopraw kolorowym pieprzem.

TIP TECHNICZNY

  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania wołowego rosołu z żytnim makaronem skorzystaj z niskich poziomów mocy: 1-3.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Tradycyjny makaron lepszy :) !