Rosół wołowy z żytnim makaronem
6 porcje
210 min
Łatwe
Zupy dietetyczne mogą być smaczne, pożywne i inspirowane tradycyjnymi zupami, na przykład rosołem. Oto rosół w wersji fit.
Składniki
1 kg mięsa wołowego z kością
2 marchewki
Pęczek pietruszki
Pęczek koperku
1 seler
Liść laurowy
Czarny pieprz, sól himalajska
Kolorowy pieprz
400 g makaronu żytniego
Rosół wołowy z żytnim makaronem
Rosół wołowy z żytnim makaronem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Nie sposób wyobrazić sobie polskiej kuchni bez rosołu. Tym razem spróbuj wersji z wołowiną i żytnim makaronem.
Opis przygotowania:
- Mięso umieść w garnku, zalej 5 l wody, ustaw na gazie i poczekaj aż się zagotuje. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny.
- Dodaj obrane warzywa i przyprawy. Gotuj jeszcze przez około 1 godzinę na bardzo małym ogniu.
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. Na talerzu połącz go z rosołem i dopraw kolorowym pieprzem.
TIP TECHNICZNY
- Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania wołowego rosołu z żytnim makaronem skorzystaj z niskich poziomów mocy: 1-3.
Komentarze