Frytki z selera
 
                                            2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Frytki z selera
Frytki z selera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Selera obierz ze skóry, pokrój w plastry i następnie w cienkie paski (frytki).
Do większej miski przełóż pokrojonego selera, dodaj oliwę, przyprawy, sól oraz pieprz. Wszystkie produkty dobrze wymieszaj.
 
                        Całość przełóż na wyłożoną papierem blachę i rozłóż frytki równomiernie. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w 180 stopniach przez około 30–40 minut.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
 
                         
                        Podawaj tuż po wyjęciu z piekarnika.
 
                                     
                             
                 
                 
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze