Frytki z selera

2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Frytki z selera
Frytki z selera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Selera obierz ze skóry, pokrój w plastry i następnie w cienkie paski (frytki).
Do większej miski przełóż pokrojonego selera, dodaj oliwę, przyprawy, sól oraz pieprz. Wszystkie produkty dobrze wymieszaj.

Całość przełóż na wyłożoną papierem blachę i rozłóż frytki równomiernie. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w 180 stopniach przez około 30–40 minut.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.


Podawaj tuż po wyjęciu z piekarnika.
Komentarze