Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Frytki z selera to zdrowszy odpowiednik klasycznych frytek. Są równie chrupiące i smaczne. Zobacz, jak je przygotować!

Składniki

1 szt. - selera korzeniowego
2 łyżki - oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki - soli
0,5 łyżeczki - słodkiej papryki
0,5 łyżeczki - suszonego tymianku
- pieprz czarny do smaku
opcjonalnie: 0,5 łyżeczki - chili

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
143 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
8.4 g
Białko
2.9 g
Sól
1.8 g

Opis wykonania

Krok 1

Selera obierz ze skóry, pokrój w plastry i następnie w cienkie paski (frytki).

Do większej miski przełóż pokrojonego selera, dodaj oliwę, przyprawy, sól oraz pieprz. Wszystkie produkty dobrze wymieszaj.

Krok 2

Całość przełóż na wyłożoną papierem blachę i rozłóż frytki równomiernie. Piecz z użyciem funkcji 4D piekarnika w 180 stopniach przez około 30–40 minut.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Podawaj tuż po wyjęciu z piekarnika.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Zaskakująco bardzo dobre, polecam!

Powiązane przepisy