


Błyskawiczne fit ciasto na gryczanym spodzie z trzema wartstwami pysznych musów.
Ciasto na standardową okragłą formę. 1). Spód. Płatki gryczane (jeśli lubicie bardziej miękki spód, namoczcie krótko płatki we wrzątku do otrzymania pożądanej konsystencji / ja lubię jak "chrupie" więc w ogóle nie namaczam płatków) mieszamy z jajkiem, solą, 2 łyżkami płynnego oleju kokosowego oraz z trzema łyżkami syropu z agawy. Masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180C przez 15 min. 2). Masy. Nr 1. Orzechy arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Blendujemy razem orzechy arachidowe, daktyle (namoczone we wrzątku przez 15 min, jeśli były suche/ odczedzone), banana i dwie tabliczki roztopionej w kąpieli wodnej czekolady. Nr. 2. Migdały i nerkowce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na min. 1h (jeśli mamy migdały w skórce obieramy je z niej). Orzechy odczedzamy i blendujemy z 6 łyżkami syropu z agawy, 3 łyżkami płynnego oleju kokosowego, białkiem waniliowym, aromatem waniliowym i 3/4 szklanki wody. Nr 3. Awokado blendujemy z sokiem z pół limonki. Na spód nakładamy kolejno mus nr 1, 2 , 3. Dekorujemy borówkami i startą skórką z limonki. voilà!