Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

27 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Błyskawiczne fit ciasto na gryczanym spodzie z trzema wartstwami pysznych musów.

Składniki

1,5 szklanka Płatki gryczane
1 szt. Duże kurze jajo z wolnego wybiegu
8 łyżka Syrop z agawy
5 łyżka Olej kokosowy
1 szklanka Orzechy arachidowe
1,5 szklanka Daktyle suszone
1 szt. Banan dojrzały
2 szt. 2 tabliczki surowej czekolady gorzkiej
1,5 szklanka Migdały
1,5 szklanka Orzechy nerkowca
2 łyżka Białko waniliowe
1 szczypta Naturalny aromat waniliowy
1 szt. Dojrzałe awokado
1 szt. Limonka
1,5 szklanka Borówki amerykańskie
1 szczypta Sól himalajska

Opis wykonania

Ciasto na standardową okragłą formę. 1). Spód. Płatki gryczane (jeśli lubicie bardziej miękki spód, namoczcie krótko płatki we wrzątku do otrzymania pożądanej konsystencji / ja lubię jak "chrupie" więc w ogóle nie namaczam płatków) mieszamy z jajkiem, solą, 2 łyżkami płynnego oleju kokosowego oraz z trzema łyżkami syropu z agawy. Masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180C przez 15 min. 2). Masy. Nr 1. Orzechy arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Blendujemy razem orzechy arachidowe, daktyle (namoczone we wrzątku przez 15 min, jeśli były suche/ odczedzone), banana i dwie tabliczki roztopionej w kąpieli wodnej czekolady. Nr. 2. Migdały i nerkowce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na min. 1h (jeśli mamy migdały w skórce obieramy je z niej). Orzechy odczedzamy i blendujemy z 6 łyżkami syropu z agawy, 3 łyżkami płynnego oleju kokosowego, białkiem waniliowym, aromatem waniliowym i 3/4 szklanki wody. Nr 3. Awokado blendujemy z sokiem z pół limonki. Na spód nakładamy kolejno mus nr 1, 2 , 3. Dekorujemy borówkami i startą skórką z limonki. voilà!
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych