Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste a zarazem smaczne połączenie jabłka i bakali na ciepło.

Składniki

4 szt. jabłka
2 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka orzechy laskowe
2 łyżka rodzynki
2 łyżka śliwki suszone
2 łyżka suszona żurawina
2 łyżka miód

Opis wykonania

Jabłka dokładnie umyć, osuszyć, ściąć z nich wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Gniazdka nasienne wyrzucić a pozostałą część z jabłek pokroić w kostkę, wymieszać z bakaliami i miodem. Jabłka napełnić (kopiasto), ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 30-40 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych