Jajka w chmurce
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jajka w chmurce
Jajka w chmurce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Białka oddziel od żółtek i ubij je ze szczyptą soli na sztywną pianę (użyj programu automatycznego w robocie kuchennym MuM do ubijania białek)
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ubite białka formując „chmurki” z wgłębieniem pośrodku.
Piecz w piekarniku wybierając program automatyczny „Termoobieg ParaPLUS” w temperaturze 180 stopni para, poziom 1, czas: 5 minut.
Po tym czasie do wgłębień w chmurkach dodał żółtka. Użyj ponownie tego samego programu automatycznego.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Gładka masa z ubitych białek? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
W tym czasie grilluj kromki pieczywa, ciepłe tosty posmaruj masłem.
Awokado, sok z limonki, kolendrę oraz sól wymieszaj razem.
Upieczone "chmurki” ułóż na tostach, lekko posól, posyp szczypiorkiem i świeżym pieprzem.
Komentarze