Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kasza gryczana, zwłaszcza ta niepalona, z racji swoich prozdrowotnych zalet zasługuje na więcej, niż bycie skromnym dodatkiem do drugiego dania.

Składniki

100 g kasza gryczana niepalona
1 łyżka ocet
200 g mrożona żurawina lub owoce jagodowe
200 ml mleko kokosowe
20 g otręby pszenne
2-3 łyżka miód
1 łyżka wiórki kokosowe

Opis wykonania

1. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy wodą z octem (na tyle żeby przykryć kasze) i odstawiamy na noc do lodówki 2. Rano odcedzamy kasze, miksujemy z pozostałymi składnikami, dekorujemy dowolnymi owocami jagodowymi i wiórkami kokosa

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych