Kokosowo - żurawinowa gryczanka
2 porcje
10 min
Łatwe
Kasza gryczana, zwłaszcza ta niepalona, z racji swoich prozdrowotnych zalet zasługuje na więcej, niż bycie skromnym dodatkiem do drugiego dania.
Składniki
100 g kasza gryczana niepalona
1 łyżka ocet
200 g mrożona żurawina lub owoce jagodowe
200 ml mleko kokosowe
20 g otręby pszenne
2-3 łyżka miód
1 łyżka wiórki kokosowe
Kokosowo - żurawinowa gryczanka
Kokosowo - żurawinowa gryczanka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy wodą z octem (na tyle żeby przykryć kasze) i odstawiamy na noc do lodówki 2. Rano odcedzamy kasze, miksujemy z pozostałymi składnikami, dekorujemy dowolnymi owocami jagodowymi i wiórkami kokosa
Komentarze