Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Kompot z czereśni

Kompot z czereśni
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Lato to czas sezonowych smakołyków, które kuszą swoim smakiem. Właśnie trwa sezon na czereśnie. Z owoców przygotuj orzeźwiający napój. Kompot z czereśni to już klasyka. Dla wielu z nas to wspomnienie z dawnych lat.

Składniki

700 g czereśni
1,5 l wody
sok z 1/2 cytryny
4 łyżki cukru
4 goździki

Opis wykonania

1

Wodę zagotuj z cukrem. 

Umyte i pozbawione ogonków czereśnie umieść w garnku.

 

2

Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, dorzuć goździki.

Gotuj około 5 minut na małej mocy płyty grzewczej, aż przyprawy uwolnią swój aromat.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.



Bosh Logo
Bosh
3

Garnek zdejmij z palnika i pozostaw do przestudzenia.

Następnie kompot przelej do dzbanka i odstaw do lodówki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Toporkiewicz
Pycha do obiadku

Powiązane przepisy