Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Czy kotlety mogą być bez mięsa? Oczywiście! Oto przepis na genialne kotlety z ziemniaków. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku kotlety z puree ziemniaczanego to pyszny, obiad dla całej rodziny.

Składniki

400 g ziemniaków
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
1 jajko
2-3 łyżki oleju
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, zmiksuj blenderem na gładkie puree.

Cebulę bardzo drobno posiekaj i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1-2 minuty.

Podsmażone składniki dodaj do puree z ziemniaków.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!

Bosh Logo
Bosh

Dodaj jajko, bułkę tartą, koperek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę i uformuj kotlety.

Rozgrzej olej na patelni i wyłóż na nią kotlety.

Smaż z każdej strony przez ok. 4 minuty na złoty kolor.

Podawaj wedle uznania, np. udekorowane koperkiem i keksem kwaśnej śmietany.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy