Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotlety ziemniaczane

Opis wykonania

Czy kotlety mogą być bez mięsa? Oczywiście! Oto przepis na genialne kotlety z ziemniaków. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku kotlety z puree ziemniaczanego to pyszny, obiad dla całej rodziny.

Kotlety ziemniaczane - krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, zmiksuj blenderem na gładkie puree.

Kotlety ziemniaczane - krok 2

Cebulę bardzo drobno posiekaj i podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1-2 minuty.

Podsmażone składniki dodaj do puree z ziemniaków.

Kotlety ziemniaczane - krok 3

Dodaj jajko, bułkę tartą, koperek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę i uformuj kotlety.

Rozgrzej olej na patelni i wyłóż na nią kotlety.

Kotlety ziemniaczane - krok 4

Smaż z każdej strony przez ok. 4 minuty na złoty kolor.

Podawaj wedle uznania, np. udekorowane koperkiem i keksem kwaśnej śmietany.