Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sory za fotkę, nie myślałem o konkursie kolor normalnie ciemniejszy ale dodane były tu też młode buraki więc kolor trochę chłodnikoy + moje dodatki

Składniki

3 duże lub 4 średnie szt. Buraki
1 średnia/duża szt. cebula czerwona
2 szt. czosnek ząbki
600 ml mleko kokosowe
1 łyżeczka sól
kilka gałązek szt. kolendra/pietruszkę
wdg. uznania szt. opcja - szczypiorek, młody burak coś żeby chrupało
trochę g pestki granatu, lubię również dynię dodac
1 szt. pieprz i inne przyprawy

Opis wykonania

Buraki upiec i obrać, pokroić na małe kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć z cebulką zalewając później mlekiem kokosowym dodając buraków i przyprawy (teraz też można dodać młode buraki jak ktoś lubi) gotować kilka minut (na średnim ogniu) zdjąć zmiksować dodać limonkę przed podaniem dosypać na talerz kolendrę (lub pietruszkę) i pestki dyni/ granata kto co ma
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych