Krewetki na ostro z herbacianym makaronem
2 porcje
25 min
Średnie
Krewetki z curry i makaron z maniokiem i zielona jerbata
Składniki
24 szt. Krewetki
1 szt. Makaron ryżowy z maniokiem i zielona herbata
70 g Papryczki chili
70 g Papryczki chili
70 g Czosnek
1 garść Prażony sezam
1 garść Grzyby munh
1 garść Marynowany bambus
1 garść Orzeszki pinii
1 garść Kolendra tajska
3 łyżka Olej sezamowy
3 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Pasta curry zilta
1 łyżka Sos rybny
1 łyżka Cukier muskovado
1 łyżka Muskovado
2 łyżeczka Sok z limonki
Krewetki na ostro z herbacianym makaronem
Krewetki na ostro z herbacianym makaronem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron zalać wrzątkiem. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać wszystkie składniki najpierw pastę curry a dalej, od najtwardszych do najbardziej miękkich. Na końcu bambus i grzyby mung. Dodać krewetki i mleko kokosowe. Dodać resztę składników a na sam koniec zioła. Wszystko wymieszać i mozna podawać.
Komentarze