Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Krewetki na ostro z herbacianym makaronem

Krewetki na ostro z herbacianym makaronem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krewetki z curry i makaron z maniokiem i zielona jerbata

Składniki

24 szt. Krewetki
1 szt. Makaron ryżowy z maniokiem i zielona herbata
70 g Papryczki chili
70 g Papryczki chili
70 g Czosnek
1 garść Prażony sezam
1 garść Grzyby munh
1 garść Marynowany bambus
1 garść Orzeszki pinii
1 garść Kolendra tajska
3 łyżka Olej sezamowy
3 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Pasta curry zilta
1 łyżka Sos rybny
1 łyżka Cukier muskovado
1 łyżka Muskovado
2 łyżeczka Sok z limonki

Opis wykonania

Makaron zalać wrzątkiem. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać wszystkie składniki najpierw pastę curry a dalej, od najtwardszych do najbardziej miękkich. Na końcu bambus i grzyby mung. Dodać krewetki i mleko kokosowe. Dodać resztę składników a na sam koniec zioła. Wszystko wymieszać i mozna podawać.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wyszło super
Radosław
Polecam serdecznie