Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Lazania z mięsem , dynią i serem ricotta

Opis wykonania

Delikatny i ciekawy smak lazani

Z dyni robimy purre – kroimy w kawałki, oczyszczamy z pestek, zawijamy w folię i do piekarnika na ok 30 minut. Ściągamy skórkę, a miąższ miksujemy – purre gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy mięso. Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę – podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy puszkę pomidorów, przecier pomidorowy, purre z dyni oraz oregano.Dusimy ok 15 minut, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W osolonej, gotującej się wodzie, gotujemy makaron ok 3 minut. Dno kwadratowego naczynia smarujemy olejem. Na dnie układamy płaty makaronu. Następnie nakładamy część mięsa mielonego, na mięso dajemy część serka ricotty. Układamy tak 3 warstwy, na sam koniec posypujemy startym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika 180 stopni ok 50 minut.

Bosch do kuchni