Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Maslane Tagiatelle z Owczym serem i fiołkami

Maslane Tagiatelle z Owczym serem i fiołkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Inspirowane kuchnią alpejską danie w którym ostry ser owczy pięknie splata się z kwiatowym i słodkim aromatem dzikich fiołków

Składniki

300 g Makaron Tagiatelle
1 garść kwiaty Fiołka wonnego
100 g Ser owczy dojrzewający, twardy
100 g masło
1 szczypta sól

Opis wykonania

Prosty i szybki ale zniewalający smakiem i oryginalnością przepis na wiosenny makaron. Tagiatelle gotujemy ok 2 min w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Na małym ogniu rozpuszczamy polowe masła i podsmażamy makaron. Zdejmujemy z palnika dodajemy w małych kawałeczkach resztę tłuszczu i kwiaty. Mieszamy i wykładamy na talerz. Doprawiamy owczym serem i gotowe;)
Tagi

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych