Maslane Tagiatelle z Owczym serem i fiołkami
2 porcje
20 min
Łatwe
Inspirowane kuchnią alpejską danie w którym ostry ser owczy pięknie splata się z kwiatowym i słodkim aromatem dzikich fiołków
Składniki
300 g Makaron Tagiatelle
1 garść kwiaty Fiołka wonnego
100 g Ser owczy dojrzewający, twardy
100 g masło
1 szczypta sól
Maslane Tagiatelle z Owczym serem i fiołkami
Maslane Tagiatelle z Owczym serem i fiołkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Prosty i szybki ale zniewalający smakiem i oryginalnością przepis na wiosenny makaron. Tagiatelle gotujemy ok 2 min w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Na małym ogniu rozpuszczamy polowe masła i podsmażamy makaron. Zdejmujemy z palnika dodajemy w małych kawałeczkach resztę tłuszczu i kwiaty. Mieszamy i wykładamy na talerz. Doprawiamy owczym serem i gotowe;)
Komentarze