Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą kuskus z dipem kalafiorowym

Opis wykonania

Zielono mi...... czyli wiosna na talerzu

Paprykę kroimy na połowę i czyścimy z nasion.

Kaszę kuskus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Mięso mielone smażymy na oleju z dodatkiem przypraw.

Zimną kaszę i mięso mieszamy razem dodając pokrojony zielony szczypiorek. Doprawiamy do smaku jeżeli jest taka konieczność.

Paprykę faszerujemy powstałym farszem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Kiedy papryka jest w piekarniku zabieramy się do przygotowania dipu. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, gdy jest ostatecznie miękki, odcedzamy go i przecieramy przez drobne sitko. Studzimy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego.

Paprykę podajemy na ciepło polaną dipem kalafiorowym.