Faszerowana papryka z dipem kalafiorowym
4 porcje
Średnie
Składniki
Faszerowana papryka z dipem kalafiorowym
Faszerowana papryka z dipem kalafiorowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Paprykę kroimy na połowę i czyścimy z nasion. Kaszę kuskus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso mielone smażymy na oleju z dodatkiem przypraw. Zimną kaszę i mięso mieszamy razem dodając pokrojony zielony szczypiorek. Doprawiamy do smaku jeżeli jest taka konieczność. Paprykę faszerujemy powstałym farszem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Kiedy papryka jest w piekarniku zabieramy się do przygotowania dipu. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, gdy jest ostatecznie miękki, odcedzamy go i przecieramy przez drobne sitko. Studzimy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Paprykę podajemy na ciepło polaną dipem kalafiorowym.
Komentarze