Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pavlova z rabarbarem i pisacjami

Opis wykonania

Pavlova z rabarbarem i słonymi pistacjami ze śmietaną z mleka kokosowego

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Zmiel ksylitol. Białka ubij na sztywno, stopniowo dodawaj ksylitol cały czas miksując. Na koniec dodaj łyżeczkę octu i mąki, zamieszaj mikserem na niskich obrotach. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i nałóż ubite białka w okrąg. Piecz bezę bez cukru w 180 stopniach przez 5 minut, zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez ok. 80 minut. Zostaw do ostygnięcia na kilka godzin. Rabarbar umyj i pokrój na ok.3 cm kawałki. Zagotuj wodę z ksylitolem, dodaj rabarbar i gotuj jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw tak długo, aż zmięknie, następnie odcedź go i ostudź. Pistacje obierz i posiekaj. Z zimnego mleka kokosowego wybierz miąższ pozostawiając wodę. Ubij na sztywno. Na bezę wyłóż ubite mleko, ułóż rabarbar i posyp posiekanymi pistacjami.