Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pavlova z rabarbarem i słonymi pistacjami ze śmietaną z mleka kokosowego

Składniki

3 szt. białka
100 g ksylitol
1 łyżeczka ocet winny
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
400 ml mleko kokosowe
150 g rabarbar
150 ml woda
2 łyżka ksylolit
3 łyżka pistacje

Opis wykonania

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Zmiel ksylitol. Białka ubij na sztywno, stopniowo dodawaj ksylitol cały czas miksując. Na koniec dodaj łyżeczkę octu i mąki, zamieszaj mikserem na niskich obrotach. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i nałóż ubite białka w okrąg. Piecz bezę bez cukru w 180 stopniach przez 5 minut, zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez ok. 80 minut. Zostaw do ostygnięcia na kilka godzin. Rabarbar umyj i pokrój na ok.3 cm kawałki. Zagotuj wodę z ksylitolem, dodaj rabarbar i gotuj jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw tak długo, aż zmięknie, następnie odcedź go i ostudź. Pistacje obierz i posiekaj. Z zimnego mleka kokosowego wybierz miąższ pozostawiając wodę. Ubij na sztywno. Na bezę wyłóż ubite mleko, ułóż rabarbar i posyp posiekanymi pistacjami.
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych