Pesto z liści rzodkiewek
2 porcje
5 min
Łatwe
Kuchenny recykling. Warto wykorzystywać liście rzodkiewki ponieważ mają mnóstwo wartości odżywczych. Można dodawać je też np. do koktajli lub sałatek.
Składniki
4 garść Liście rzodkiewki
100 g Slonecznik/pestki dyni/mieszanka orzechow
2 łyżka Płatki drożdżowe lub parmezan
3 szt. Ząbki czosnku
2 łyżka Sok z cytryny
50 g Oliwa z oliwek
Pesto z liści rzodkiewek
Pesto z liści rzodkiewek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
PESTO Z LIŚCI RZODKIEWEK (W ZALEŻNOŚCI ILE MAMY W LODÓWCE, TEN PRZEPIS NA CZTERY PĘCZKI)
JEŚLI NIE MA WYSTARCZAJĄCEJ ILOŚCI LIŚCI RZODKIEWEK MOŻNA WYMIESZAĆ Z JARMUŻEM/RUKOLĄ/ROSZPONKĄ/NATKĄ PIETRUSZKI
WSZYSTKO ZMIKSOWAĆI DOPRAWIĆ DO SMAKU
PODAWAĆ Z MAKARONEM LUB NP. NA KANAPKI
Komentarze