Pierogi z czereśniami
3 porcje
60 min
Średnie
Składniki
Pierogi z czereśniami
Pierogi z czereśniami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czereśnie umyj, wydrąż z pestek i osusz na ręczniku papierowym. Owoce posyp łyżką cukru.
W misie robota kuchennego umieść przesianą mąkę, dodaj jajko, masło, sól. Stopniowo dodawaj odpowiednią ilość wody, aby składniki się połączyły. Zagnieć do uzyskania miękkiego, gładkiego ciasta przy pomocy haka.
Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek. Za pomocą szklanki wykrój z ciasta kółka.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Na środku każdego umieść czereśnie, pierogi złóż na pół i dokładnie zlep brzegi.
W garnku zagotuj wodę i partiami wkładaj pierogi. Gotuj na niewielkiej mocy płyty grzewczej przez około 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Ugotowane wyciągaj za pomocą łyżki cedzakowej. Przełóż na talerz.
Podawaj posypane cynamonem.
Komentarze