

Zupa z mleczkiem kokosowym, dynią, czerwoną pastą curry i imbirem.
Dynie podzielić na ćwiartki. Wydrążyć łyżką miękką część miąższu z pestkami. Dynię wraz ze skórą pokroić w paski, a następnie w grubą kostkę. Włoszczyznę oczyścić i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania i gotować na parze według przepisu. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Imbir obrać i zetrzeć. Podsmażyć na oliwie w garnku do gotowania i podlać bulionem. Dodać czerwoną pastę curry. Do bulionu dodać warzywa i drobno zmiksować. Wlać mleczko kokosowe i wszystko krótko podgrzać. Dodać sól do smaku, podawać z siekanymi ziołami. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 100⁰C, 20 minut. Wskazówka: małe dynie można przekroić na pół, a następnie usunąć miąższ z pestkami.