

Placek z farszem z mięsa mielonego, marchewki, pietruszki i selera.
Ciasto zagnieść na kruche. W postaci kulki owinąć i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki, ciasto rozwałkować i włożyć do formy z wysokim brzegiem tak, aby ciasto wystawało. Formę przed umieszczeniem ciasta wysmarować . Po przełożeniu ciasta do formy nakłuć je widelcem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 15-20 minut, aż ciasto lekko zbrązowieje. Następnie wyjąć je z piekarnika i po chwili nałożyć na nie farsz. Mięso podsmażyć na oliwie dodając sól, pieprz oraz przyprawy. Cebulę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso przestudzić, wymieszać farsz i przełożyć na ciasto.