


To niecodzienne danie przygotujesz w nieco ponad pół godziny. Jeśli jeszcze nie jadłeś pstrąga w takiej odsłonie, koniecznie spróbuj!
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
W misce łączymy wszystkie składanki marynaty, dodajemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Na odrobinie oleju sezamowego podsmażamy filety ryby na rumiany kolor, po 2 minuty z każdej strony.
Fenkuł kroimy na 8 części i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy sok z pomarańczy i limonki, dusimy 2 minuty. Dodajemy miód i zagęszczamy kostkami zimnego masła, dodajemy płatki migdałów i mieszamy.
Układamy na rybie, dokładnie przykrywając filety. Pieczemy w piekarniku 8 minut w temp. 170°C.
W trakcie pieczenia podlewamy kilkukrotnie sosem.
Po upieczeniu przekładamy porcje na talerze.