Pstrąg z fenkułem i migdałami
![Pstrąg z fenkułem i migdałami](https://akademiasmaku.pl/storage/7899/conversions/pstrag-z-fenkulem-i-migdalami-5084-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pstrąg z fenkułem i migdałami
Pstrąg z fenkułem i migdałami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10223/conversions/TkolKJHduA1jIR-thumb.webp)
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
W misce łączymy wszystkie składanki marynaty, dodajemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Na odrobinie oleju sezamowego podsmażamy filety ryby na rumiany kolor, po 2 minuty z każdej strony.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10224/conversions/kSZ39GhaNxsjkp-thumb.webp)
Fenkuł kroimy na 8 części i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy sok z pomarańczy i limonki, dusimy 2 minuty. Dodajemy miód i zagęszczamy kostkami zimnego masła, dodajemy płatki migdałów i mieszamy.
Układamy na rybie, dokładnie przykrywając filety. Pieczemy w piekarniku 8 minut w temp. 170°C.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10225/conversions/hn96qW2Lt0g4GB-thumb.webp)
W trakcie pieczenia podlewamy kilkukrotnie sosem.
Po upieczeniu przekładamy porcje na talerze.
Komentarze