Dziś króluje awokado
4 porcje
Średnie
Zielona sałatka z awokado dostarcza nam łatwo przyswajalnego tłuszczu, a w połączeniu z orzechami i serem daje energię na wiele godzin.
Składniki
1 szt. awokado
1 garść orzechy włoskie
1 garść mix sałat (endywia, rukola, roszponka, lodowa)
150 g ser pleśniowy
100 g jogurt
Dziś króluje awokado
Dziś króluje awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sałaty myjemy i jeśli trzeba rwiemy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i kroimy w kostkę. Ser pleśniowy również kroimy w kostkę podobnej wielkości. Układamy na talerzu różne rodzaje sałat, kawałki sera pleśniowego, prażone orzechy i awokado, a następnie polewamy jogurtem naturalnym ze szczyptą soli morskiej. Smacznego.
Komentarze