Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zielona sałatka z awokado dostarcza nam łatwo przyswajalnego tłuszczu, a w połączeniu z orzechami i serem daje energię na wiele godzin.

Składniki

1 szt. awokado
1 garść orzechy włoskie
1 garść mix sałat (endywia, rukola, roszponka, lodowa)
150 g ser pleśniowy
100 g jogurt

Opis wykonania

Sałaty myjemy i jeśli trzeba rwiemy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i kroimy w kostkę. Ser pleśniowy również kroimy w kostkę podobnej wielkości. Układamy na talerzu różne rodzaje sałat, kawałki sera pleśniowego, prażone orzechy i awokado, a następnie polewamy jogurtem naturalnym ze szczyptą soli morskiej. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych