Sałatka z kalafiora ze śmietaną

4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Sałatka z kalafiora ze śmietaną
Sałatka z kalafiora ze śmietaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kalafiora umyj i pokrój na małe różyczki. Włóż do szklanego naczynia wraz ze 150 ml bulionu warzywnego oraz odrobiną soli i cukru, przykryj pokrywką i gotuj al dente przez 7–8 minut.
Szczypiorek opłucz, otrząśnij z wody i pokrój w cienkie plasterki.
Wymieszaj miód, sok z cytryny, olej i szczypiorek ze śmietaną i dopraw.
Odcedź kalafior i pozostaw do ostygnięcia.
Polej letni kalafior dipem, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Następnie ponownie dopraw.
Accessories: średnie szklane naczynie z pokrywką
Komentarze