Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym

Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron z jarmużem w sosie serowym, włoską szynką i zapiekanymi pomidorkami koktajlowymi to idealne połączenie smaków.

Składniki

500 g Spaghetti
100 g jarmuż
1 szt. czerwona cebula
200 g pomidorki koktajlowe
100 g ser pleśniwoy
100 g bresaola
250 ml śmietana 30%
5 łyżeczka parmezan
2 łyżka masło klarowane
3 szt. czosnek ząbki
1 łyżka sok z cytryny
2 szczypta sól
2 szczypta pieprz biały
1 szczypta rozmaryn

Opis wykonania

1)Ser pleśniowy rozpuścić w śmietanie, dodać sok z cytryny, sól i biały pieprz 2) Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać cebulę czerwoną, czosnek , przyprawić pieprzem i solą , gdy się zarumieni dodać jarmuż i poddusić do miękkości 3) Pomidorki koktajlowe przyprawione rozmarynem włożyć do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 10 min. 4) Szynkę włożyć do do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 3 min 5) Makaron spaghetti ugotować al dente 6) Ugotowany i odcedzony makaron ułożyć na talerzu, dodać szynkę, pomidorki koktajlowe oraz jarmuż całość polać sosem serowym oraz posypać płatkami parmezanu
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych