Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym
4 porcje
50 min
Średnie
Makaron z jarmużem w sosie serowym, włoską szynką i zapiekanymi pomidorkami koktajlowymi to idealne połączenie smaków.
Składniki
500 g Spaghetti
100 g jarmuż
1 szt. czerwona cebula
200 g pomidorki koktajlowe
100 g ser pleśniwoy
100 g bresaola
250 ml śmietana 30%
5 łyżeczka parmezan
2 łyżka masło klarowane
3 szt. czosnek ząbki
1 łyżka sok z cytryny
2 szczypta sól
2 szczypta pieprz biały
1 szczypta rozmaryn
Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym
Spaghetti z jarmużem w białym sosie serowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1)Ser pleśniowy rozpuścić w śmietanie, dodać sok z cytryny, sól i biały pieprz
2) Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać cebulę czerwoną, czosnek , przyprawić pieprzem i solą , gdy się zarumieni dodać jarmuż i poddusić do miękkości
3) Pomidorki koktajlowe przyprawione rozmarynem włożyć do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 10 min.
4) Szynkę włożyć do do nagrzanego piekarnika (180o) i piec 3 min
5) Makaron spaghetti ugotować al dente
6) Ugotowany i odcedzony makaron ułożyć na talerzu, dodać szynkę, pomidorki koktajlowe oraz jarmuż całość polać sosem serowym oraz posypać płatkami parmezanu
Komentarze