Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Udka kacze zapiekane z suszonymi owocami z dzikim ryżem i sałatką z buraków i jabłek.

Składniki

6 dużych udek z kaczki
10 moreli suszonych
10 suszonych śliwek
10 suszonych gruszek
5 twardych jabłek
Olej rzepakowy
Majeranek, tymianek, sól, pieprz, papryka mielona
4 czerwone buraki
2 cytryny
100 g żurawiny suszonej
2 opakowania dzikiego ryżu

Opis wykonania

Udka z kaczki posól, popieprz i obsmaż w oleju rzepakowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Śliwki, morele i gruszki pokrój w piórka. Piecz w piekarniku przez 45 min w temperaturze 180°C.

Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy