Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie bardzo aromatyczne. Lekkie ale sycące. Odrobina oliwy jest konieczna aby wspomóc przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Składniki

3 szt. Marchewki
1 szt. Cukinia
3 szt. Duże ząbki czosnku
1 szt. Pęczek koperku
1 szt. Garść świeżej bazylii
350 g Kolby mini kukurydzy
5 szt. Ziarna pieprzu
7 szt. Ziarna kolędry
1 łyżka Oliwa z oliwek

Opis wykonania

Marchew i cukinie obieramy, za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie, szerokie paski. Wrzucamy na suchą, lekko rozgrzaną patelnię. Podlewamy trzema łyżkami wody, dusimy na małym ogniu. Kukurydze kroimy w krążki, koperek i bazylie siekamy, dorzucamy na patelnię. Kolendrę z pieprzem tłuczemy w moździeżu, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę. Całość wrzucamy na patelnię. Dusimy mieszając od czasu do czasu, aż marchewka będzie al dente.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych