Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie bardzo aromatyczne. Lekkie ale sycące. Odrobina oliwy jest konieczna aby wspomóc przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Składniki

3 szt. Marchewki
1 szt. Cukinia
3 szt. Duże ząbki czosnku
1 szt. Pęczek koperku
1 szt. Garść świeżej bazylii
350 g Kolby mini kukurydzy
5 szt. Ziarna pieprzu
7 szt. Ziarna kolędry
1 łyżka Oliwa z oliwek

Opis wykonania

Marchew i cukinie obieramy, za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie, szerokie paski. Wrzucamy na suchą, lekko rozgrzaną patelnię. Podlewamy trzema łyżkami wody, dusimy na małym ogniu. Kukurydze kroimy w krążki, koperek i bazylie siekamy, dorzucamy na patelnię. Kolendrę z pieprzem tłuczemy w moździeżu, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę. Całość wrzucamy na patelnię. Dusimy mieszając od czasu do czasu, aż marchewka będzie al dente.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych