Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zabawa z ryżem, komosą ryżową i kaszami

Zabawa z ryżem, komosą ryżową i kaszami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie oparte na zdrowych ekologicznych ryżach, ziarnach komosy ryżowej i kaszy bulgur z jajkiem sadzonym zdobionym koperkiem.

Składniki

1 szt. jajko
2 szt. szynka
100 g ryż brązowy długoziarnisty
50 g bulgur z zielonego groszku
50 g bulgur z łubinu
50 g bulgur z pszenicy
50 g komosa ryżowa biała
50 g komosa ryżowa czarna
50 g komosa ryżowa czarna
1 łyżka olej
1 garść koperek

Opis wykonania

Ugotować ryż brązowy długoziarnisty, ziarna komosy białej, czerwonej i czarnej oraz bulgur z pszenicy, bulgur z łubinu, bulgur z zielonego groszku. Po wyjęciu i ostudzeniu ryż brązowy długoziarnisty oraz bulgur z pszenicy, bulgur z łubinu, bulgur z zielonego groszku włożyć do foremki o dowolnym kształcie, np. motyla. Oddzielić żółtko od białka. Do białka dodać posiekanego koperku. Podgrzać olej na patelni. Usmażyć plasterki szynki oraz białko z koperkiem i nałożyć żółtko. Podawać z ryżem brązowym długoziarnistym, ziarnami komosy białej, czerwonej i czarnej ozdobionej koperkiem oraz motylem z ryżem brązowym długoziarnistym oraz bulgurem z pszenicy, łubinu i z zielonego groszku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych