Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy krem są bardzo pożywne. Ta dodatkowo podawana jest z grzanką zapiekaną serem. Polecam.

Składniki

3 litry bulionu drobiowego
1 kg.cebuli
2 szt.pora (tylko biała część)
200ml.białego wytrawnego wina
1 marchewka
1 pietruszka
2 ziemniaki
1/2 kostki masła
4 ząbki czosnku
1 pęczek zielonej pietruszki
tymianek
1 bagietka
100g żółtego sera
śmietana 30%
sól,pieprz biały do smaku

Opis wykonania

Warzywa obieramy,kroimy w cienkie plasterki.W garnku rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy na średnim ogniu.Dodajemy resztę warzyw,zalewamy winem i doprawiamy do smaku.Dusimy ok.30 min.na wolnym ogniu,mieszamy.Wlewamy bulion ,gotujemy do wrzenia .W między czasie bagietkę kroimy na kromki,posypujemy tartym żółtym serem i i zapiekamy w piekarniku.Zupę miksujemy blenderem na krem.Krem rozlewamy na talerze dodajemy po łyżce śmietany,posypujemy posiekana natką pietruszki.Podajemy z grzanką.Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych