Krem porowo-cebulowy

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Krem porowo-cebulowy
Krem porowo-cebulowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa obieramy,kroimy w cienkie plasterki.W garnku rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy na średnim ogniu.Dodajemy resztę warzyw,zalewamy winem i doprawiamy do smaku.Dusimy ok.30 min.na wolnym ogniu,mieszamy.Wlewamy bulion ,gotujemy do wrzenia .W między czasie bagietkę kroimy na kromki,posypujemy tartym żółtym serem i i zapiekamy w piekarniku.Zupę miksujemy blenderem na krem.Krem rozlewamy na talerze dodajemy po łyżce śmietany,posypujemy posiekana natką pietruszki.Podajemy z grzanką.Smacznego.
Komentarze