Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Ciasto czekoladowe: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy kawę i mieszamy do rozpuszczenia, lekko studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy, aż się rozpuści. Dodajemy żółtka i czekoladę, dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Pieczemy w temp. 170 st ok 35-45 min Takie ciasto najlepsze jest z kremem bananowym ;-)