Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Gdy ciasto pęka

Gdy ciasto pęka
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Jeżeli ciasto jest bardzo kruche i popękało pod wpływem temperatury możesz posmarować obie popękane części ciasta białkiem i mocno je do siebie docisnąć. W ten sposób skleisz biszkopty, strucle, kruche pierożki oraz ciasto półfrancuskie. Ciasto kruche nie popęka, jeśli po upieczeniu schłodzisz je przez 10 minut i dopiero wówczas wyjmiesz z formy.