Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Idealne ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Przepis na idealne ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody (nie wrzącej) 1 jajko 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka masła Wszystko wyrabiamy. Ciasto rozwałkować na stolnicy, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać.