Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Genialne połączenie kaszy i białego sera to przykład, że w prostocie składników drzemie niewyobrażalny potencjał.

Mąkę wraz z ciepłą wodą zagnieść na elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub wody. Ciasto ma być miękkie i elastyczne.
Kasze ugotować do miękkości.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zezłocić na łyżce masła. Dodać do kaszy.
Twaróg rozgnieść widelcem dodać do kaszy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowywać na cienki placek. Wykrawać okrągłe placuszki na środek nakładać porcję farszu, zawijać pierożki.
Wrzucać na wrzącą i osoloną wodę. Gotować od czasu wypłynięcia przez 2 min.
Wyjąć, odcedzić i okrasić skwarkami lub złocistą cebulką.
Agnieszka Chowaniec
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - Co wiesz o gotowaniu?

Jajko w koszulce to inaczej?

 Jajko w koszulce to inaczej?