Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sposób na aromatyczną wątróbkę

Sposób na aromatyczną wątróbkę
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

1. W miarę możliwości oczyść wątróbkę z żyłek i pozostałości żółci. 2. Przed przygotowaniem namocz wątróbkę w mleku lub soku pomidorowym. 3. Nigdy nie sól wątróbki przed smażeniem, bo stanie się gumowata i twarda! 4. Nie przesmażaj wątróbki - wtedy też stanie się twarda nawet jeśli wcześniej jej nie posolisz! 5. Podsmaż wątróbkę na patelni po czym pozwól jej dojść podczas duszenia lub pieczenia. 6. Pamiętaj, że wątróbka świetnie współgra z jabłkami, majerankiem, duszoną cebulą oraz śmietanką kremówką. 7. Ze względu na lekko słodkawy smak wątróbki warto podać ją w towarzystwie kiszonego ogórka lub surówki z kiszonej kapusty.