Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Wątróbka w winie półwytrawnym

Wątróbka w winie półwytrawnym
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wątróbka ma ciekawy smak, uduszona w winie jest naprawdę przepyszna.

Składniki

60 dkg wątróbka drobiowa
3 szt. cebula
6 łyżka olej
150 ml wino białe lub czerwone półwytrawne
2 łyżeczka musztarda delikatesowa
1 łyżeczka musztarda saperska
sól i pieprz
2 łyżka zioła prowansalskie
3 łyżka śmietana 18%
2 szt. ząbki czosnku
ostra mielona papryka

Opis wykonania

Wątróbkę oczyszczamy zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Po tym, czasie odcedzamy, kroimy na mniejsze części a cebulę kroimy w kostkę. Wątróbkę wraz z cebulą podsmażamy na oleju. Gdy cebula się zeszkli wlewamy wino i dusimy do całkowitego odparowania wina. Po tym czasie do wątróbki dodajemy obie musztardy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką.Jeszcze przez chwilę smażymy często mieszając a na samym końcu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych