Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Delikatna, smażona wątróbka z jabłkiem i cebulą to doskonałe danie. Jak przyrządzić idealną wątróbkę? W Akademii Smaku pokażę mój sprawdzony przepis.

Składniki

500 g - wątróbki drobiowej
2 szt. - jabłek
1 szt. - czerwonej cebuli
1-2 łyżki - mąki pszennej
- olej rzepakowy
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Cebule pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Gdy zacznie się rumienić, zdejmij z płyty grzewczej i odstaw.

Z jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój je na ósemki. Podsmaż na patelni grillowej, a następnie ściągnij z patelni.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Wątróbkę umyj, osusz i obtocz w mące. Smaż, aż będzie rumiana z każdej strony.

Dodaj podsmażone jabłka i cebulkę, dopraw całość majerankiem, odrobiną soli i pieprzem, przykryj i duś wszystko jeszcze przez około 2 minuty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Paulina24
Dodanie jabłka było strzałem w 10! Dzięki temu wątróbka wyszła krucha i soczysta. A pomyśleć że kiedyś za nią nie przepadałam. Samo zdrowie!
Marta
Bardzo lubię połączenie mięsa i owocu. To zestawienie jest idealne.
Magda G
Wątróbka z jabłkiem jest o niebo lepsza. U mnie jabłko starte na tarce.

Powiązane przepisy