Wątróbka z jabłkiem
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Delikatna, smażona wątróbka z jabłkiem i cebulą to doskonałe danie. Jak przyrządzić idealną wątróbkę? W Akademii Smaku pokażę mój sprawdzony przepis.
Składniki
500 g - wątróbki drobiowej
2 szt. - jabłek
1 szt. - czerwonej cebuli
1-2 łyżki - mąki pszennej
- olej rzepakowy
- sól, pieprz do smaku
Wątróbka z jabłkiem
Wątróbka z jabłkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebule pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Gdy zacznie się rumienić, zdejmij z płyty grzewczej i odstaw.
Z jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój je na ósemki. Podsmaż na patelni grillowej, a następnie ściągnij z patelni.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Wątróbkę umyj, osusz i obtocz w mące. Smaż, aż będzie rumiana z każdej strony.
Dodaj podsmażone jabłka i cebulkę, dopraw całość majerankiem, odrobiną soli i pieprzem, przykryj i duś wszystko jeszcze przez około 2 minuty.
Komentarze