Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym

Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie z podrobami może być ładnie podane, eleganckie i przede wszystkim smaczne.

Składniki

200 g wątróbek drobiowych,
200 g młodych ziemniaków
150 g pomidorków koktajlowych
100 g malin
1 szt. czerwona cebula
4 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy
olej rzepakowy do smażenia

Opis wykonania

Podroby dzielą amatorów kulinarnych na dwie grupy. Jedni ich nie znoszą, drudzy kochają. Ten przepis może skusić nawet osoby omijające szerokim wątróbkę.

Opis wykonania

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Skrop je olejem i posyp ziołami. Piecz w piekarniku, aż będą złociste i chrupiące.

Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy zrobi się szklista dodaj wątróbki. Lekko je podsmaż, aż się zrumienią. W tym czasie przygotuj sos – w kielichu blendera umieść ocet, oliwę i maliny.

Na talerzu ułóż ziemniaki, na nich cebulę, wątróbki i sos malinowy.

TIP

Aby sos był aksamitny po zmiksowaniu należy go przetrzeć przez sito.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych