Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym
2 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym
Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Podroby dzielą amatorów kulinarnych na dwie grupy. Jedni ich nie znoszą, drudzy kochają. Ten przepis może skusić nawet osoby omijające szerokim wątróbkę.
Opis wykonania
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Skrop je olejem i posyp ziołami. Piecz w piekarniku, aż będą złociste i chrupiące.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy zrobi się szklista dodaj wątróbki. Lekko je podsmaż, aż się zrumienią. W tym czasie przygotuj sos – w kielichu blendera umieść ocet, oliwę i maliny.
Na talerzu ułóż ziemniaki, na nich cebulę, wątróbki i sos malinowy.
TIP
Aby sos był aksamitny po zmiksowaniu należy go przetrzeć przez sito.
Komentarze