Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wątróbki drobiowe w malinowym sosie balsamicznym

Opis wykonania

Danie z podrobami może być ładnie podane, eleganckie i przede wszystkim smaczne.

Podroby dzielą amatorów kulinarnych na dwie grupy. Jedni ich nie znoszą, drudzy kochają. Ten przepis może skusić nawet osoby omijające szerokim wątróbkę.

Opis wykonania

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Skrop je olejem i posyp ziołami. Piecz w piekarniku, aż będą złociste i chrupiące.

Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy zrobi się szklista dodaj wątróbki. Lekko je podsmaż, aż się zrumienią. W tym czasie przygotuj sos – w kielichu blendera umieść ocet, oliwę i maliny.

Na talerzu ułóż ziemniaki, na nich cebulę, wątróbki i sos malinowy.

TIP

Aby sos był aksamitny po zmiksowaniu należy go przetrzeć przez sito.