


Danie z podrobami może być ładnie podane, eleganckie i przede wszystkim smaczne.
Podroby dzielą amatorów kulinarnych na dwie grupy. Jedni ich nie znoszą, drudzy kochają. Ten przepis może skusić nawet osoby omijające szerokim wątróbkę.
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Skrop je olejem i posyp ziołami. Piecz w piekarniku, aż będą złociste i chrupiące.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy zrobi się szklista dodaj wątróbki. Lekko je podsmaż, aż się zrumienią. W tym czasie przygotuj sos – w kielichu blendera umieść ocet, oliwę i maliny.
Na talerzu ułóż ziemniaki, na nich cebulę, wątróbki i sos malinowy.
Aby sos był aksamitny po zmiksowaniu należy go przetrzeć przez sito.