Andruty z masą kakaową
![Andruty z masą kakaową](https://akademiasmaku.pl/storage/7777/conversions/andruty-z-masa-kakaowa-4954-single.webp)
4 porcje
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Andruty z masą kakaową
Andruty z masą kakaową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9787/conversions/VdDtB8HqrPKlEf-thumb.webp)
Masło, wodę, cukier i kakao umieść w garnku na płycie grzewczej. Podgrzewaj, mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Odstaw do przestygnięcia.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9788/conversions/Y79eGjAx5p2Gce-thumb.webp)
Mleko w proszku wsyp do miski, następnie wlewaj masę i miksuj trzepaczką blendera.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9789/conversions/siyx988kixw3qA-thumb.webp)
Masą posmaruj wafle. Tak przygotowane andruty przykryj folią, obciąż z wierzchu, wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.
Komentarze