Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Andruty to jedno ze słodkich wspomnień dawnych lat. Deser, który wielu z Was pamięta z czasów dzieciństwa. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować lekko słodkie, cienkie wafle przekładane masą kakaową.

Składniki

5 szt. wafli andrutów
100 g masła
200 g cukru
125 ml wody
2 łyżki kakao
1 szklanka mleka w proszku

Opis wykonania

Masło, wodę, cukier i kakao umieść w garnku na płycie grzewczej. Podgrzewaj, mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Odstaw do przestygnięcia. 

Mleko w proszku wsyp do miski, następnie wlewaj masę i miksuj trzepaczką blendera.

Porada

Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!

Bosh Logo
Bosh

Masą posmaruj wafle. Tak przygotowane andruty przykryj folią, obciąż z wierzchu, wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Wydaje mi się, że wyszło mi za mało czekoladowego nadzienia. Miałam problem z pokryciem całości wafli. W efekcie wyszło bardzo dobre, ale miejscami trochę suche.
MiszelPiszel
Deser mojego dzieciństwa!