Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Andruty z masą kakaową

Opis wykonania

Andruty to jedno ze słodkich wspomnień dawnych lat. Deser, który wielu z Was pamięta z czasów dzieciństwa. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować lekko słodkie, cienkie wafle przekładane masą kakaową.

Andruty z masą kakaową - krok 1

Masło, wodę, cukier i kakao umieść w garnku. Podgrzewaj, mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Odstaw do przestygnięcia. 

Andruty z masą kakaową - krok 2

Mleko w proszku wsyp do miski, następnie wlewaj masę i miksuj.

Andruty z masą kakaową - krok 3

Masą posmaruj wafle. Tak przygotowane andruty przykryj folią, obciąż z wierzchu, wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.